Roeach organiseert twee informatieve workshops over Bokashi met de Bokashi-keukenemmer.
Bokashi is het Japanse woord voor “goed gefermenteerd organisch materiaal”. Het is een manier om je organische resten om te zetten tot een zeer rijke bodemverbeteraar. Bokashi is het resultaat van een eeuwenoude techniek: fermentatie. Janet Pasveer van Roeach legt uit: “Tine en ik werken al enige tijd met Bokashi. In onze perma-tuin voeden we de bodem met Bokashi. Je doet groenteafval in een Bokashi-emmer, voegt effectieve micro-organismen in de vorm van Bokashi-starter toe en drukt het allemaal goed aan. Door het verwerken van je resten zonder zuurstof, maak je van je eigen organische resten een waardevolle bodemverbeteraar. De firma Agriton is al 25 jaar, wereldwijd, bezig met dit mooie product. Simone Vos van EM Agriton Natuurlijk Actief komt, samen met ons, op twee avonden uitleg geven over deze manier om je groenteresten te verwerken tot voeding voor de bodem”. De kosten zijn € 5,- p.p. De avonden zijn op:
- dinsdagavond 26 februari in Leeuwarden (hier is nog plek)
- woensdagavond 6 maart in Joure (is al bijna volgeboekt)
Wil je komen? Meld je dan vóór 24 februari aan:
Voor Leeuwarden: Tine@roeach.com
Voor Joure: Janet@roeach.com
Voor meer info kijk ook op Roeach.
Bron: https://www.emnatuurlijkactief.nl/workshop-bokashi-maken-voor-de-tuin/