Werkbezoek Femke Halsema aan Almere / Presentatie EM Vereniging

Bron: Blik op het nieuws

Almere – Vrijdag 16 november brengt GroenLinksleider Femke Halsema, op uitnodiging van de Almeerse Groenlinksfractie, een werkbezoek aan Almere.

Het bezoek start om 12.00 uur in het Almere Atelier 2030 (oude CKV gebouw) waar wethouder Duivesteijn een presentatie geeft over de randvoorwaarden die door de gemeenteraad zijn benoemd ten aanzien van de mogelijke schaalsprong met 60.000 woningen.

De Almeerse raadsfractie van GroenLinks wil haar landelijke fractie op de hoogte brengen van de consequenties die er voor de stad zijn als er inderdaad wordt doorgegroeid naar 350.000 inwoners. Een doorgroei naar de vierde stad van Nederland.

Deze doorgroei kan alleen als er verbeteringen gerealiseerd worden op het gebied van de infrastructuur. In november moet er nog een definitief besluit vallen over de verdubbeling van het spoor. Een eventuele IJmeerverbinding staat nog niet op de politieke kaart. Een economische groei is noodzakelijk evenals versterking van het onderwijs en het culturele aanbod. GroenLinks wil zich daar niet alleen in Almere sterk voor maken, maar juist ook in Den Haag.

Om 13.45 uur wordt de Brede School Stedenwijk bezocht (buurthuis Stedenpunt). Hier wordt aandacht besteed aan de sociaal-economische ontwikkeling in het oudste gebied van Almere Stad, aan de segregatie binnen het onderwijs en aan de impuls die door Goede Stede wordt gerealiseerd in Stedenwijk Noord. De Brede School in Stedenwijk wordt als succesrijk initiatief aan Halsema getoond.

Vervolgens vertrekt Halsema naar Bakboord in Haven waar zij om 15.00 uur geïnformeerd wordt over de blauwalgproblematiek. Bewoners- en ondernemersvertegenwoordigers vertellen over de overlast, de EM-vereniging presenteert een alternatieve oplossing en de gemeente wordt gevraagd naar de aanpak van dit jaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *