Uitnodiging EM dag in Boskoop – zaterdag 11 mei

UITNODIGING EM DAG
zaterdag 11 mei 2019

bij de Japanse Esdoornkwekerij van Dick van der Maat in Boskoop van 10:00 tot 16:00

Een dag van EM micro-organismen en hun fans! 
De gelegenheid van, voor en door EM gebruikers, fanaten, liefhebbers, leken, makers, verspreiders en drinkers om geïnspireerd te raken, te inspireren, informatie op te doen, informatie uit te wisselen en even stil te staan bij de miljarden helpers die Prof. Higa een Earth Saving Revolution noemt, want is er iets wat niet op te lossen is met Effectieve Micro-organismen?11 mei is alweer het 13de jaar dat deze mooie dag wordt georganiseerd. Komt u dit jaar ook (weer)? U bent van harte welkom in de met EM ondergedompelde Japanse Esdoorn kwekerij van Dick van der Maat. Dick’s biologische acer kwekerij is een bijzonder pareltje in Boskoop, het epicentrum van de uitgebreide sierteelt :-)Deze gezelligheid op zaterdag begint om 10:00 en heeft een uitloop tot 16:00.De toegang, de koffie en de thee, de informatie, de gezelligheid en het weer is allemaal gratis.*Het uitgebreide verhaal van Dick’s EM avontuur vindt u hier: https://www.emvereniging.nl/japanse-esdoorns-kweken-met-em/

Bijen, vlinders en insecten hulp

Het staat in elke krant, in elk tijdschrift en blog: uit onderzoek is gebleken dat de totale massa aan vliegende insecten in de natuur de laatste 27 jaar met meer dan 75 procent is afgenomen!**
Een alarmerende ontwikkeling die wij met z’n allen moeten proberen te keren.
De EMwinkel.nl en de Moeder’s Geuren hebben een zadenpakketje samengesteld met 21 soorten biologische bloemenzaadjes, perfect voor bijen, vlinders en andere bestuivers. Hiermee kunt u een bescheiden stukje grond inzaaien of de zaadjes in het wild uitstrooien, om onze vliegende vrienden mee te helpen. Juist omdat dit biologische zaadjes zijn, zijn de bloemen ervan echte helpers voor de bijen, vlinders en insecten. Deze zaden zijn niet bewerkt of bespoten: zo kunnen de bijen en vlinders aansterken op de bloemen die u zaait :-). Het pakketje is ideaal om mensen en kinderen bewust te maken van het leven om ons heen en leent zich goed voor educatieve (school) projecten en is een zeer geschikt cadeautje om uit te delen voor bedrijven, winkels, verenigingen, zelfs gemeentes en natuurlijk voor uw familie en vrienden. Tijdens deze EM dag kunt u het zadenpakketje met korting aanschaffen (€ 1,34) en het bevat een heerlijk geurend bijenwas cadeautje van onze zoemende vrienden. Wilt u er een paar honderd meenemen laat het ons dan weten zodat we er genoeg bij ons hebben .

**https://newscientist.nl/nieuws/driekwart-vliegende-insecten-verdwenen/
***Bij grote bestellingen, gelieve contact op te nemen met shop@emwinkel.nl

Voor de bijen agenda! 
22 april: Landelijke Zaaidag

Een dag waar de Bijenstichting en all bijensupporters stroken inzaaien met bloemenzaden, doet u ook mee?
20 mei: World Bee Dag
Wereldwijd uitgeroepen door de Verenigde Naties om aandacht te vragen voor het belang van bijen.

De EM dag in vogelvlucht

Meer dan 1000 soorten Japanse esdoorns

Bij aanvang ziet u het al, een uitgebreide collectie van prachtige Japanse esdoorns. Er zijn meer dan 1000 soorten te bezichtigen deze dag. Dick van der Maat Japanese Maple Nursery is een kwekerij die geen enkel chemisch bestrijdingsmiddel gebruikt. Door de weerbaarheid van de planten te stimuleren met EM en het inzetten van nuttige insecten, hebben schadelijke insecten en plagen geen kans van slagen.
Door deze natuurlijk kweekmethode overleven ook de natuurlijke bestuivers, zoals: honingbijen, wilde bijen, hommels, etc.
Hierdoor ontstaat er een optimale bestuiving en ontstaan er elk jaar nieuwe soorten Japanse esdoorns (DE Collection). Deze collectie wordt door steeds meer kwekerijen in binnen- en buitenland vermeerderd en verder opgekweekt met Effectieve Micro-organismen. Hoe Dick dit doet kunt u vragen tijdens de EM dag aan Dick en aan Agriton, die samen het systeem hebben ontwikkeld.

Dick, Marjan en hun dochters staan u graag te woord om toelichting te geven over het verzorgen van Japanse esdoorns en u rond te leiden in de kwekerij. Natuurlijk deelt Dick graag zijn ruime ervaringen met EM. Op deze dag krijgt u een aantrekkelijke korting op zijn schitterende collectie.

Vele miljarden Effectieve Micro-organismen: 

deze pioniers van het leven zullen u met hun vriendelijke glimlachjes stilletjes verwelkomen op deze EM DAG. En als u goed luistert kunt u horen wat zij te vertellen hebben: hun verhaal en ervaringen.

De EM-vereniging
Wij als EM-vereniging zijn aanwezig om onze ervaringen met alle EM-aspecten door te geven en alle vragen te beantwoorden. Maar wij zijn natuurlijk uiterst benieuwd naar uw ervaringen, zodat die gedeeld kunnen worden met de rest van de wereld.

Agriton en EM Natuurlijk Actief
Agriton, producent van EM in Nederland is ook aanwezig en kan als beste al uw vragen -groot en klein- op elk gebied van EM beantwoorden.
EM Natuurlijk Actief is de EM afdeling van Agriton die zich meer specialiseert in EM voor particulier en kleingebruik. Zij kunnen u bij elke EM vraag helpen.
EMwinkel.nl
De EMwinkel.nl is weer aanwezig om u te trakteren op 10% EM-DAG korting.En ze blijven uitbreiden! Sinds de vorige EM Dag zijn ze weer flink uitgebreid met:

 • Boek: EM – voor een duurzame landbouw en een gezond milieu, het enige in Nederlands vertaalde boek van prof. Teruo Higa, ontdekker van EM. Terug van weggeweest.
 • Bokashi emmer – Organko 2, dit is de nieuwe generatie Bokashi keukenemmer. Dankzij het mooie ontwerp is duurzaamheid in elk huishouden mogelijk.
 • Bokashi Rub Oil, is een product uit Bali ontwikkeld door prof. Teruo Higa in samenwerking met Dr. Wididana uit Indonesië.
 • Anti teken lotion, een nieuw verzorgingsproduct met een brede inzetbaarheid (voor (huis)dieren, maar niet voor katten). Samengevat in te zetten tegen alle vervelende kruipende wezentjes.
 • EM magazine 19 & 20, de twee laatste nummers van het EM magazine, boordevol interessante artikelen over EM en het (praktische) gebruik ervan.
 • EM vijver nu ook in kleinverpakking van 500 ml, EM vijver is een EM-Actief die veel speciale bacteriën (veel fototrofe bacteriën) voor het verbeteren van de kwaliteit van het water in de vijver bevat.
 • Bionit S, zorgt o.a. voor afvoer van toxische stoffen, stabiliseert het maagdarmkanaal, werkt neutraliseren in de pens en is rijk aan sporenelementen.
 • EM Super Tera C, deze EM Super Cera Tera poeder is speciaal gemaakt om uw GFT afval om te zetten in een hoogwaardige gefermenteerde compost.
 • Blij bijen mengsel grootverpakkingen (tot 10 kg), biologisch gemengd zaad voor bijen/vlinder/insecten
 • Los broed voor de Oesterzwam growkit
 • Neem tandpasta, met neem extract van de bast van de Neemboom met componenten als Nimbin, Azadirachtine, met antibacteriële en kiemdodende eigenschappen.
 • Boek! De regeneratieve aanpak – de onmisbare gids voor elke teler, dit boek omschrijft de geschiedenis van diverse landbouw systemen: gangbaar, geïntegreerd, biologisch en regeneratief.
 • Boek! Niet Normaal! En hoe ‘t anders kan, dit boek(je) laat kort en overzichtelijk zien wat er eigenlijk aan de hand is, hoe onze waarden veranderen, hoe we de overstap (transitie, omwenteling) naar allerlei vormen van landbouw zoals bio, kringlooplandbouw, natuur inclusieve landbouw, perma cultuur, agroforestry moeten en kunnen maken.
 • Boek! Magnesium olie – boekje, een boekje over de werking van magnesium olie en waarom het effectiever is magnesium op te huid te smeren dan in te nemen.
 • Boek! Een hoop leven: grond, humus en compost, alles rondom composteren en compost maken op een vermakelijke manier gepresenteerd.

Maar natuurlijk zijn alle andere producten van de EMwinkel ook beschikbaar op deze EM-dag, zoals: de Tuinbox (een goed begin voor 30m2 tuin!), Microferm, Wipe and Clean, Bokashi-starter, prachtige kant-en-klare (5 sterren) bijen- en insectenhotels voor de dakloze bijen in uw tuin, enzovoorts, enzovoorts.*

*Als u al weet dat u grotere aantallen producten wilt meenemen op deze dag, wilt u dat dan van te voren aan de EMwinkel doorgeven? Dan weet u zeker dat het voor u klaar staat. Ook in het geval dat u grote zakken en grootverpakkingen (25 kg – 20 liter) van een product mee wilt nemen, graag even van te voren doorgeven. Deze zullen we namelijk niet in grote voorraden meenemen.

Natuurlijk, de EM-liefhebber
Dat bent u, en dat zijn wij en iedereen die deze prachtige dag op bezoek komt.Geurende 100% bijenwasvormen
Een puur, eerlijk en lokaal streekproduct is het nieuwste product van de De Moeder’s Geuren: Geurende Bijenwasvormen. Dit zijn originele vormen van 100% pure bijenwas van Nederlandse imkers (die biologische honing maken), aangevuld met een prachtige essentiële olie of een heerlijk parfum die met de hand gegoten worden.
Een deel van de opbrengst gaat naar een bijenproject van de Stichting de Moeder’s Geuren, dat de succesvolle herintroductie van meer dan 100 Zwarte Bij volken in Nederland plant en begeleidt.
Harmonie- en Voelgels
En, zoals u gewend bent, kunt u uw innerlijk laten verwennen met De Moeder’s Harmonie- en Voelgels, die dit jaar zijn uitgebreid met 4 bijzondere nieuwe Harmonie- en Voelgels: Jezelf overstijgen, Innerlijk Groeien, Parijse Lente en Integratie met je Ziel! Net als de Effectieve Micro-organismen zijn ook dit 100% positieve producten, zonder enige negatieve bijwerking.
EM Facebook groep
Geen gelegenheid om te komen, maar wel ervaringen willen delen? De Effectieve Micro-organismen Facebook groep is inmiddels uitgegroeid tot 1020 leden! Een ideale plaats om je ervaringen te delen, maar ook met alle EM vragen kan je hier terecht, je krijgt altijd antwoord!
Lid worden kan via: https://www.facebook.com/groups/effectievem/ Contact
Sattwa Valk: 06-20110511 of 036-5348610
email: info@emvereniging.nlAdres
Japanese Maple Nursery
Laag Boskoop 92
2771 GZ  Boskoop
TEL: +31 (0) 172-218337
MOB: + 31 (0) 6-4457 8143
FAX: +31 (0) 172-755005Routebeschrijving
zie http://www.dvandermaat.com/boskoop.htm

Graag tot ziens op de Open Dag!
zaterdag 11 mei in Boskoop!

EM Vereniging Nederland 
www.emvereniging.nl
info@emvereniging.nl
contact:
Sattwa Valk
tel. 036-5348610
mobiel: 06-20.11.05.11 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *