Verslag Lezing Dr. Tanaka over EM X Gold

      1 reactie op Verslag Lezing Dr. Tanaka over EM X Gold

In november 2014 kwam de Japanse arts Dr. Yoshimi Tanaka, specialist op het gebied van geneeskunde met EM, naar Duitsland en gaf er 4 lezingen over zijn ervaringen met EM-X Gold in geneeskunde. Vanuit België werd er een kleine delegatie gestuurd vanuit Agriton België (Jan Vermeulen) en de EM-Belgium vereniging (Myriam Van Wesemael) naar de lezing op 10 November in Siegburg, nabij Bonn.

Er waren ongeveer 180 deelnemers. Geïnteresseerden uit de omgeving, ook uit Nederland en België, EM-X Gold gebruikers, EM-verdelers, leden EM-vereniging en natuurlijk de bestuursleden van de Duitse EM-vereniging die dit allemaal organiseerden. 

Dr. Tanaka

In 1985 studeerde Dr. Tanaka af aan de Faculteit der Geneeskunde van de Tokai Universiteit, Japan. Aansluitend was hij bij het Universitair Ziekenhuis als arts-assistent in hersenchirurgie actief en gedurende vele jaren als noodarts op verschillende ziekenhuizen van de stad Isehara. Al sinds begin deze eeuw wordt op EM gebaseerde geneeskunde in Japan toegepast. En sinds 2002 houdt Dr. Tanaka zich intensief bezig met de EM-technologie en de praktische mogelijkheden van een EM-geneeskunde. Op conferenties over hersenchirurgie en preventie in de gerontologie heeft hij zijn sporen verdiend als specialist. Hij schreef zijn doctoraat over kwaadaardige hersentumoren.
Momenteel houdt hij zich bezig met “Preventologie”, met het geven van lezingen en het schrijven van boeken. Zijn belangrijkste werk is “De kracht van eigen verantwoordelijkheid voor de gezondheid” (tot nu toe alleen beschikbaar in het Japans). Ter verduidelijking: Dr. Tanaka is niet gerelateerd aan Dr Shigeru Tanaka die het boekje “EM-X” heeft geschreven.

EM X Gold

EM-X Gold heeft een duidelijke werking als ontstekingsremmer, ook een duidelijke en vrij snelle werking op pijnlijke aandoeningen. Werkt zeer goed bij virussen (er werd in dit verband verwezen naar een studie van een prof. Higashinakagawa met relatie tot Herpes Virus). EM-X Gold zou ook effectief zijn bij Hepatitis B en C. In verband met kanker en chemotherapie: In 80% van de gevallen zijn er geen nadelige of slechts lichte nevenwerkingen van de chemotherapie. Volgens Dr. Tanaka isoleert EM-X Gold de kankercellen zodat ze geen (minder) schade kunnen aanbrengen. EM-X Gold is een krachtige antioxidant en sterkt het immuunsysteem, werkt ontgiftend en ontzurend, bloedverdunnend en bevordert het metabolisme. Het is een neurotransmitter. Uitstekend als preventief gezondheidsmiddel.

Gezond blijven

Dr. Tanaka sprak van de ‘Grundlagen des Lebens’ als basis:

  • Voeding met hoge voedingswaarde, verse en goede kwaliteit maar eten en drinken met mate, vrij van chemische additieven en gifresten.
  • Gezonde darmbacteriën. Daar start de gezondheid!
  • Regelmatige beweging (anti-aging hormonen).
  • Zorg voor de ziel – je gelukkig voelen en met dankbaarheid vervuld zijn. Veel lachen verhoogt de immuniteit met 20%. Focus op positieve gedachten, niet concentreren op ziekte maar op herstel.
  • Luisteren naar je lichaam! Pijnen, slechte conditie, geen deugddoende slaap, frequente verkoudheden, zwakte, geen honger…Symptomen zijn de signalen van ons lichaam!
  • Ziekte is een resultaat. Een gevolg van een verzwakking van ons zelfgenezingsvermogen. Als we ons zelfgenezingsvermogen ondersteunen is er geen ziekte meer. Vele oorzaken zijn te vinden in onze levensstijl. Hij sprak ook nog over onnodige medicatie, pesticiden en genmanipulatie vermijden, problemen door Electrosmog, gifstoffen via de huid (shampoo, zeep), verontreinigende chemische stoffen (in wasmiddelen, geurbestrijders met parfums..), milieuverontreiniging en stress.
  • Ons zelfgenezingsvermogen in evenwicht = hoog levensenergie! Onze gezondheid in balans door een goede stofwisseling (metabolisme), een goede ontgifting, produceren van de geschikte hormonen, neurotransmitters…
  • EM X Gold is niet uitsluitend voor één soort ziekte, het is als de turbo voor de motor, als de zwemvliezen voor de zwemmer…

EM-X Gold frisdrank

Vragen

Na een korte pauze was er ruimte voor vragen.

Wat te doen bij kanker, uitsluitend EM-X Gold of ook chemotherapie?
Antwoord: ‘Dat is een moeilijke vraag. Ik zou geen chemo inzetten, ik betwijfel of enkel dat helpt.
Toch moet ik zeggen dat ik mensen ontmoette die met chemo hun kanker overwonnen, dat waren geen patiënten van mij. Tot dan was ik tegen, daarna moest ik mijn idee daarover aanpassen. Mijn advies is nu, liefst vermijden, en indien echt nodig een weinig en mét EM-X Gold de nevenwerkingen indijken. Chemotherapie heeft als doel de celdeling af te remmen, daardoor wordt celvernieuwing in het ganse lichaam onderdrukt. Dat moet men blijven onthouden. Het is belangrijk te weten wanneer ermee te stoppen’.

In welke volgorde, eerst chemotherapie en dan EM-X Gold of tegelijk?
Antwoord: ‘Tegelijk. Het wakkert het immuunsysteem aan’.

Hoe innemen heet – warm – koud?
Antwoord: ‘Warm is beter dan koud. Nog beter is het te mengen in een hete drank. Het allerbeste is de EM-X Gold zelf op te warmen (en niet tot kookpunt is mijn eigen mening…). Door het toevoegen van energie worden de frequenties versterkt. Zo warm mogelijk drinken. Best nuchter en de drank even in de mond houden en langzaam doorslikken’.

Hoe moet men EM-X Gold innemen, verdeeld over de dag en hoe ten opzichte van de voeding; mengen met andere vloeistoffen?
Antwoord: ‘Kan met alles gemengd worden, maar wel voor het eten. Best drie maal daags: in de morgen nuchter – dan ‘s middags en eventueel ‘s avonds voor het eten – én voor het slapengaan’.

Hoeveel innemen?
Antwoord: ‘Preventief: Het is een hoogwaardige gezondheidsdrank om dagelijks of in een kuur (1 of 2x per jaar) 30 ml per dag (bv 3 x 10 ml per dag)’

‘Curatief: Ter ondersteuning in een ziekte- en/of genezingsproces door het zelfgenezingsvermogen en het natuurlijk evenwicht van het immuniteitssysteem van het lichaam te stimuleren op celniveau. Hoe zieker, hoe meer! Bij ziekte 60 ml per dag; bij levensbedreigende ziekte 150 tot zelfs 500 ml/dag en/of in overleg met arts/therapeut)’.

Mag het ook aan kleine kinderen toegediend worden?
Antwoord: ‘Ja, dat kan en de regel is om 1 ml per lichaamsgewicht per dag toe te dienen’.

Wat is de invloed van het maagzuur op EM-X Gold?
Antwoord: ‘Het maagzuur heeft er geen invloed op’.

Werkt EM-X Gold bij Diabetes?
Antwoord: ‘Kan het niet genezen maar is ondersteunend. Wat het lichaam nog aan insuline produceert verloopt optimaal. Daardoor kan eventueel de medicatie mits opvolging door begeleidende arts/therapeut aangepast worden. Voornamelijk ook levensstijl aanpassen…’

De beschrijving tijdens de voordracht, van zijn praktijkervaringen was ongeveer hetzelfde als deze beschreven in het tijdschrift van juni 2014 van de Belgische EM-vereniging. Als achtergrondinformatie kunt u EM-X, tanaka, em-journaal juni 2014“>hier een PDF bestand downloaden [8,8 MB]* van het artikel van Dr. Tanaka. Hiermee krijgt u een goede indruk van zijn werk.

Bron: Met dank aan Jan Vermeulen (Agriton, België) en Myriam Van Wesemael (EM-vereniging België)

bron: https://www.emnatuurlijkactief.nl/

EM-X Gold is o.a. in EMwinkel.nl te verkrijgen.

1 thought on “Verslag Lezing Dr. Tanaka over EM X Gold

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *