uitnodiging voor het jaarlijkse zomer EM bessenpluk festijn

Een complete activiteiten-dag: veel bessen-soorten plukken, over bijenvolken leren en de imker aan het werk zien, EM-nieuwe producten ervaren en heerlijke vruchtentaartjes eten; tja, wat wil een mens nou nog meer ? 
bij Weldaadbessen in Wilhelminaoord
zaterdag 21 juli – van 10:00 tot 17:00

Eén-na-laatste EM Bessenpluk
“De één-na-laatste..?!” Ja, dat klopt. Vanwege een onoverkomelijke pachtverhoging van het land waar de EM Weldaadbessen gaarde zich bevindt is de familie Vonk genoodzaakt dit jaar te stoppen met dit EM juweeltje dat Nederland rijk is. Gelukkig kunnen we deze zomer nog twee keer plukken! En we raden dit jaar écht aan om de kruiwagen ook mee te nemen en alvast voldoende ruimte te maken in de vriezer, voor de volgende vruchtjes:

 • de overheerlijke blauwe bessen oogst
 • prachtige rode bessen
 • serene witte bessen
 • de laatste zwarte bessen
 • de weldaadige bramen

Zoals altijd krijgt iedereen die deze dag namens de EM-Vereniging komt korting. Voor alle vruchten betaalt u slechts € 4 per kilo.
En niet alleen zijn er nu vruchten te koop, u kunt ook de volwassen blauwe, rode en witte bessen struiken kopen. Dan kunt u voortaan thuis de vruchten ervan plukken

En mocht u het nog niet weten, de EM-winkel is er deze dag ook weer voor u, in vol ornaat met een compleet EM-producten assortiment. Er zijn weer bijzondere nieuwe producten zoals de Hado-bronnen en Bokashi rub oil; u kunt ze ter plekke komen ervaren (zie hieronder).

En denkt u ook vooral aan de jaarlijkse wereldwijde Bokashi-ballen Actie op 8 augustus a.s. Heeft u zelf een vijver, denkt u aan de sloot in de buurt, de vliet en/of de vijvers bij de gemeente, gooi er een paar bokashi-ballen in om de micro-organismen hun werk te laten doen.

De dag is van 10:00 tot 17:00. Koffie en thee wordt voor u verzorgd. Ineke en Laura Vonk zorgen ook deze keer weer voor heerlijke gezonde zoetigheden en versnaperingen.

Onder het extra nieuws over de bijen hieronder vindt u de activiteiten van deze dag!
Wat is er allemaal te doen deze dag?

1. Weldaad Bessen-pluktuin, Wilheminaoord:
Deze dag kunt u heerlijk vertoeven op het weelderige Weldaadbessen terrein van twee hectares groot.
Voor de drukke (stads)mens, voor de natuurmens, voor kinderen groot en klein, een dagje plukken geeft de nodige rust, ontlaadt je van stress en laadt je op met energie uit de natuur. Beladen met bakjes, emmertjes, krukjes, zonnebrillen of kleppen, een smartphone (op vliegtuig stand) voor de nodig foto’s, een gezonde eetlust en inspiratie voor toekomstige vruchtentaartjes en sauzen kan er de hele dag geplukt worden. Dit allemaal onder het genot van heerlijk zomerweer, gelijkgezinden, de wilde bijtjes, Auke’s honingbijtjes en een horde aan insecten, even een vruchtje proeven …. mmm nohm nohm…..nog een vruchtje.
Een goede inspirerende tip! U kunt een flink voorraadje plukken en invriezen, zo kunt u tot ver in de winter nog van de bessen genieten. Of u maakt er de meest pure jams, taarten, toetjes en sauzen van. Ineke en Auke hebben een bijzonder goed basis receptenboekje liggen u kunt bij hen terecht voor al uw vragen over de vruchten en hun verwerking. Leukere cadeautjes zijn er niet. En, er zijn ook mensen die de bessen in EM-brouwsels doen
Op de site van Weldaadbessen.nl kunt u bij de pagina ‘Informatie’ al veel lezen over hoe er wordt omgegaan met de natuur, de rol van de bijen, insecten en bomen.

De EM-vereniging zal die dag van 10 – 17 uur bij de Weldaadbessentuin aanwezig zijn.

De EMwinkel.nl staat er natuurlijk ook weer met alle EM-producten, die de gebruikelijke 10% EM-dag korting geeft op alle EM-producten! Het assortiment is sinds vorige jaar weer uitgebreid:

 • EM Hado halo’s, halskettingen en stoelringen, heeft u ze nog niet geprobeerd, dan is dit alleen al een aanrader om langs te komen. Deze EM Hado producten kunnen zorgen voor: een staat van mindfullness, minder stress, ontspanning, betere concentratie, stilte (in je hoofd, gevoel en lichaam), vermindering van invloeden van buitenaf (geluiden, stress van anderen), reductie van de negatieve effecten van electrosmog/electrostress op het lichaam.
 • Diverse EM Hado bronnen: met een EM Hado bron kan je een EM rectificatieveld van 500m2 neerzetten. Er zijn verschillende bronnen te koop met elk een specifieke harmonie, zoals: Classic, Zee Hado, Wilgen Hado, Cranberry Hado en Hado Strong.
 • Bokashi Rub Oil, een met EM gefermenteerd mengsel van diverse (essentiële) olien uit Indonesie, met een breed scala aan toepassingen
 • Flairosol, gevuld met Wipe&Clean, deze spray-flacon spuit een mistachtige nevel en blijft enkele seconden doorsprayen als de spuithendel is losgelaten, wat ervoor zorgt dat de Wipe&Clean over het te behandelen oppervlak of in de ruimte door de spray (onzichtbaar) verspreid kan worden
 • Grootverpakkingen van 20 liter bag-in-box, Microferm, Wipe&Clean Munt, Wipe&Clean Heilige Basilicum
  Twee nieuwe EM-producten voor paarden: Prominant Gel en Spray, om huidproblemen, hoefproblemen te verhelpen en te voorkomen (zoals mok, regenschurft…)
 • EM Vijver, een geactiveerde mix van EM micro-organismen ter bevordering van een gezonde vijver
  EM magazines, uitgaves 18 en 19, een bijzonder informatief tijdschrift over EM en het gebruik ervan
 • Rotterzwam Growkit, kweek oesterzwammen op je eigen koffiedik!
 • Spacemate Mini, een compacte EM-X keramiek vorm om electrosmog tegen te gaan, makkelijk om bij je te dragen
 • Kokosnoot houtskoolpoeder, voor eigen Hado projecten, Terra Preta projecten, verrijking van de aarde/compost, voor mondhygiene.

Ook verkopen zij deze dag EM Bokashi Ballen dag Kleiballen voor een initiatiefprijs van € 1,75 (i.p.v. de normale prijs van € 3,50). Deze EM Bokashi Kleiballen zijn speciaal gemaakt voor de EM Bokashi Kleiballen Dag op 8 augustus. Zie: https://us8.campaign-archive.com/?e=&u=40845dd3b865bba2a1de6d007&id=507970cf02

Als u al weet dat u grotere aantallen producten wilt meenemen deze dag, wilt u dat dan van te voren aan de EMwinkel doorgeven? Dan weet u zeker dat het voor u klaar staat. Ook als u grote zakken (25 kg) van een product wilt meenemen, graag even van te voren doorgeven.

Living Land
Ook willen we graag Living-Land (www.living-land.org) onder de aandacht brengen. Dit is een campagne die opgezet is door de grote natuurorganisaties BirdLife Europe & Central Asia, the European Environmental Bureau (EEB) and WWF EU. Zij willen er voor zorgen dat de huidige landbouw-wetten van de EU worden veranderd. Nu zijn er een aantal grote bedrijven die de landbouw op industriële wijze monopoliseren, onder het mom van duurzaamheid. Living Land wil juist dat deze monopolie wegvalt, dat de macht weer terug gaat naar de (kleine) boer, minder/geen tussenschakels, leven in de bodem, natuurlijke bemesting, schoon water, geen vervuiling, hogere waarden in veeteelt, minder verspilling, diversiteit, hagen en levende randen om vogels en insecten aan te trekken die ervoor zorgen dat de schadelijke insecten niet kunnen overheersen (natuurlijk ongediertebestrijding) en dat de gewassen weer bestoven kunnen worden. Kortom, ervoor zorgen dat er weer een synthese ontstaat tussen natuur, landbouw en de mens.
www.weldaadbessen.nl / www.weldaadbijen.nl / www.living-land.org

3. Bijenwas Geuren, Spirituele Cosmetica en Harmonie- en Voel-gels
De Moeder’s Geuren zijn er natuurlijk met hun succesvolle toepasselijke en innovatieve product Bijenwas geuren. Dit zijn wasvormen van 100% bijenwas van Nederlandse imkers (die de biologische honing maken), aangevuld met een prachtige essentiële olie of een heerlijk parfum die met de hand gegoten worden. Een deel van de opbrengst gaat naar het bijenproject van Auke: het terugbrengen van de oorspronkelijk inheemse zwarte bij in Nederland.
2e5dd7d8-e01b-486a-a719-d57b96d544fb.jpgEn u kunt zich uiterlijk laten verwennen met De Moeder’s Spirituele Cosmetica, waarvan sommige producten zijn verrijkt met EM-X poeder en EM-X zout. Uw innerlijk kunt u laten verwennen met de Moeder’s Harmonie-en Voel-gels1a2c30fc-c90b-4255-b565-4911dd908f8a.jpg, zoals: Innerlijke stilte, Vertrouwen, Elfen Bewustzijn en Rust bij je zelf. Ook zijn er Knuffels met een hart te voelen, zoals een beer met een goed slapen hart of een gezelschaps hart (een hart dat werkt tegen eenzaamheid). Net als de Effectieve Micro-organismen zijn ook dit 100% positieve producten, zonder enige negatieve bijwerking.

4. Landgoed de Eese
Wilt u voor het plukken even de benen strekken of mocht er na het gepluk nog energie zijn, dan kunt u een mooie zomerwandeling maken over het landgoed de Eese, dat een aantal kilometer van Weldaadbessen begint. Dit is een 800 hectare natuurgebied bestaande uit landbouwgronden, bos en prachtige natuurterreinen (150 ha. ingezaaid met kruidenrijke akkermengels). Ook kunt u versteld staan van de vele monumentale gebouwen die dit landgoed rijk is.
http://www.oostfriesland.info/nl/nieuws/fietsen/1455-cultuurhistorische-buitenplaats-de-eese

5. Bamboe tuin Mei Chu:
Direct achter de Weldaad bessentuin ligt de weelderige bamboetuin Mei Chu. Zeker een bezoek waard met prachtig ruisende groepen bamboe soorten, en grote collectie Viburnum soorten (waaronder de Gelderse Roos) gecombineerd met graspaden, vijvers, brugjes, bamboe tuinhuizen etc. Teveel om op te noemen en een erg inspirerende tuin.
www.meichu.nl

U kunt u er 21 juli niet bij zijn?
Als het u echt niet lukt om er zaterdag de 21e bij te zijn, dan kunt u alle andere dagen van de zomer op eigen gelegenheid gaan bessen plukken. Kijk even op de www.weldaadbessen.nl website voor openingstijden en wanneer, welke vruchtjes geplukt kunnen worden.
U kunt eenvoudig op de hoogte blijven van alle Effectieve Micro-organismen ontwikkelingen en ervaringen via de Effectieve Micro-organismen Facebook groep:
https://www.facebook.com/groups/effectievem/
of via de nieuwsbrief van EM-Vereniging Nederland:
www.emvereniging.nl

ROUTEBESCHRIJVING:
https://www.emvereniging.nl/routebeschrijving/

Adres:
Weldaad Bessentuin
Koningin Wilhelminalaan 6a
Wilhelminaoord
Telefoon: +31 (0)6 22 62 47 76

Tips om mee te nemen:

 • afsluitbare bakjes, emmertjes voor de bessen, evt. opvouwkrukje, kruiwagen
  lunchpakket, drinken
 • regenkleding en laarzen, mocht het niet zo zomers zijn
 • zonnebrand, een zonnebril en een petje bij een prachtige zomerdag
 • schrijfschriftje + pen voor het verzamelen van alle informatie
 • smartphone, tablet of camera voor de nodige momentopnames

Graag tot ziens op
deze Zomer EM Plukdag!
EM Vereniging Nederland

www.emvereniging.nl
info@emvereniging.nl
contact:
Sattwa Valk
tel. 036-5348610
mobiel: 06-20.11.05.11

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *