Meer regenwormen met Bokashi?

      Geen reacties op Meer regenwormen met Bokashi?

wormen_ChristiaanBondt-225x300.jpg

Twee jaar geleden is Christiaan begonnen met het Agritonsyteem voor zijn moestuin en weide. ‘Bij het spitten kwam ik maar weinig regenwormen tegen en wilde de bodem gaan verbeteren, vertelt Christiaan. ‘Ik kende de producten en werkwijze van Agriton al en heb goede resultaten bij anderen gezien en ben dat toen ook gaan toepassen in mijn eigen tuin.’

Christiaan heeft een moestuin waar hij eigengemaakte Bokashi heeft op aangebracht. ‘Ik maak Bokashi van resten uit de keuken. Met een beetje EM erbij gaan die resten fermenteren. Ik breng het nu zo’n twee jaar aan in de groentetuin en de planten staan er mooi vitaal bij en het aantal regenwormen is zichtbaar toegenomen, aldus Christiaan.

Christiaan is ook boer en maakt van onder meer vaste mest (dit is al behandeld met EM) en andere organische resten een grote Bokashihoop. Hierin gaat Microferm, kleimineralen en zeeschelpenkalk. Na 8 weken fermenteren onder zwart plastic wordt de Bokashi op de weide verspreid. ‘Ik zie een groot verschil in het aantal regenwormen in de weide. In een liter grond kom ik nu een handvol regenwormen tegen. Een echte verbetering en dat in slechts twee jaar! Binnenkort wil ik starten met oergesteentemeel en kijken wat voor effect dit op de bodem heeft’.

bron: https://www.emnatuurlijkactief.nl/meer-regenwormen-met-bokashi/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *