Kampeerders scheiden afval met bokashi op Zerofield

Bij minicamping Zerofield in Hooge Mierde bij de Belgische grens staat ecologie en duurzaamheid hoog in het vaandel. Eigenaren Marianne Witmer en Wim van den Assum startten in 2008 een ronde Bio Dynamische groentetuinwerken, stimuleren hun gasten om het afval te scheiden en werken al jaren met EM.

“Bij het toiletgebouw staan diverse afvalbakken om papier, glas, restafval en etensresten te scheiden. Voor het laatste staat er een Bokashi-keukenemmer klaar om gevuld te worden. Sommige van onze gasten zijn al bekend met Bokashi maken, anderen waarderen deze manier van afvalscheiding. Het krijgt een goede bestemming op onze moestuin”, vertelt Marianne.

“Onze composthopen bestaan uit afgewisselde lagen paardenmest, groen- en bruin afval, kleimineralen en zeeschelpenkalk. Na een jaar wordt deze omgezet. Ook maken wij compost van afwisselende lagen fijn houthaksel, paardenmest, EM, kleimineralen, zeeschelpenkalk, eiffelgold mineralen, Keltisch zeezout en tuin- en groenteafval. Al na ca. 8 maanden afgedekt narijpen is deze hoop uitstekende hovenierscompost. Op onze paardenweide brengen we ondermeer zeeschelpenkalk aan. Een boer die ons helpt vind het een mooi kwaliteit hooi.” Een prachtig voorbeeld hoe EM geïntegreerd is in de camping. Meer info op Zerofield

Bron: https://www.emnatuurlijkactief.nl/kampeerders-scheiden-afval-met-bokashi-op-zerofield/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *