Informatieve bijeenkomst blauwalgen problematiek in Almere - op 1 december in kerk Goede Rede.

U heeft in de zomermaanden ongetwijfeld de overlast ervaren van de blauwalgen in de Havenkom. Door de vreselijke stank kon u niet op de boulevard of in uw tuin genieten van het mooie weer. Als watersportliefhebber stond u “op het droge”. De toeristen en dagjesmensen bleven weg met alle gevolgen van dien voor de horeca. Maar het allerbelangrijkste: uw zorgen over uw gezondheid. Zijn er gevolgen voor uw gezondheid? Wellicht heeft u in de locale bladen gelezen dat de EM vereniging Almere met een milieu vriendelijk alternatief is gekomen om dit probleem aan te pakken. Een groep van bewoners en ondernemers maakt zich zorgen over de gevolgen van het uitblijven van een oplossing van het blauwalg probleem.

GroenLinks ondersteunt dit initiatief en organiseert samen met de

EM vereniging Almere een informatieve bijeenkomst.

Klik hier voor:

• het programma
  • de presentatie van Robert van Harten:

• de presentatie van Jan Feersma Hoekstra, Agriton:

19.30   – 20.00 uur
    Inloop

De volgende sprekers zijn uitgenodigd en/of houden een toespraak:

20.00   – 20.05

Welkomstwoord namens de organisatie door de fractievoorzitter van GroenLinks, dhr. Ruud Pet, www.groenlinksalmere.nl
    20.05   – 20.15
    Namens EM vereniging Almere, dhr. Robert van Harten, www.emvereniging.nl/almere/:over het initiatief, de acties tot nu toe en de stand van zaken.
    20.15   – 20.30

Een vertegenwoordiger van Rijkswaterstaat: over vergunningen, de rol van de Rijkswaterstaat als waterkwaliteitsbewaker in het
    bestrijden van de blauwalg. Nog geen toezegging.
    20.30   – 20.45
    De wethouder, dhr. Smeeman: over de rol van de gemeente in het bestrijden van de blauwalg. Nog geen toezegging.
    20.45   – 21.00

De fabrikant van EM producten in Nederland, dhr. Jan Feersma
    Hoekstra: over EM, ervaringen hiermee in Nederland en het buitenland. De redenen waarom dit product nog niet bekend is bij gemeenten en Rijkswaterstaat.
    21.00   – 21.15

PAUZE
    21.15   – 22.00
    Beantwoorden van vragen uit de zaal.
    22.00   – 22.05
    Slotwoord door dhr. Robert van Harten.
    Kerkcentrum Goede Rede – Kerkgracht 60
    Contactpersonen
    Edwina Molina, gemeenteraadslid Groenlinks 06-50294282 en Robert van Harten, EM vereniging Almere, 036-5400184
    19.30   – 20.00 uur
    Inloop

De volgende sprekers zijn uitgenodigd en/of houden een toespraak:

20.00   – 20.05

20.05   – 20.15
    20.15   – 20.30

bestrijden van de blauwalg. Nog geen toezegging.
    20.30   – 20.45
    20.45   – 21.00

De fabrikant van EM producten in Nederland, dhr. Jan Feersma
    21.00   – 21.15

PAUZE
    21.15   – 22.00
    Beantwoorden van vragen uit de zaal.
    22.00   – 22.05
    Slotwoord door dhr. Robert van Harten.
    Kerkcentrum Goede Rede – Kerkgracht 60
    Contactpersonen