Hoveniers-bokashi | NL Greenlabel

HoveniersBokashi-NLGreenlabel_bokashi-binnenknt1-460x290

Rozenveld Hoveniers verzorgt voor particulieren, bedrijven, overheden en andere instellingen de buitenruimte. “Dat doen we zo duurzaam mogelijk, onder meer met zo weinig mogelijk vervuilende gereedschappen (zoals accugereedschappen) en spuitmiddelen (en als het moet, van biologische oorsprong). Tenslotte maken wij hoveniers-bokashi, een grondverbeteringsproduct op basis van de in ons bedrijf vrijkomende groenstroom, die bij ons op het terrein wordt gefermenteerd. Het eindproduct geeft geen vervuiling, maar meerwaarde voor de natuur en biodiversiteit”, aldus Hans Rozenveld.

Hoveniersbokashi heeft een zeer hoog humusgehalte dat zorgt voor een hoog organische stofgehalte in de bodem van de tuin of plantenbak. Hoveniers Bokashi is een belangrijke voedingsbron voor het bodemleven, houdt vocht vast en zorgt voor structuur in de bodem. Bij een vergelijk van 2000 kg groenstroom die wordt verdeeld in 1000 kg voor verwerking tot Hoveniers-Bokashi en 1000 kg voor verwerking compost is het resultaat 100% meer organische stof na fermentatie ten opzichte van composteren.

Hoveniersbokashi_NLGreenlabel

 

NL Greenlabel

De ‘NL’ in NL Greenlabel staat voor Nico (Wissing) en Lodewijk (Hoekstra), de initiatiefnemers van NL Greenlabel die zich ten doel hebben gesteld om het gebruik van duurzame materialen en producten in de ruimste zin van het woord te bevorderen. De herkomst van materialen en producten speelt daarbij een belangrijke rol. Groen geeft mensen meer rust en minder stress. Het voegt belevingswaarde toe aan ons leven. Daarom heeft groen de toekomst. NL Greenlabel heeft een duidelijke visie op de toekomst. Hierin staat het meetbaar maken van duurzaamheid en deze waarden communiceren naar de eindgebruiker door middel van een paspoort centraal.

 

Logo_NL-Greenlabel

Meer informatie op Noordkoop en NL Greenlabel

BRON: https://www.emnatuurlijkactief.nl/hoveniers-bokashi-nl-greenlabel/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *