Het vrolijke fotoverslag van EM Bessenpluk 22 juli 2017

De entree van Weldaadbessen. Het eerste gebouw (midden) wat je tegenkomt is het Weldaadbessen informatie en kassakraampje, waar deze dag vele kilo’s vruchten zijn afgewogen en vele vragen zijn beantwoord.
Links ziet u de drukbezochte EMwinkel.nl kraam, die heel de dag goed bezocht werd. Nieuwe klanten, maar ook jarenlange trouwe vaste klanten kwamen langs en deelden hun ervaring met EM, lieten hun vragen beantwoorden en kochten hun nieuwe voorraad met korting.
Met de bocht mee naar rechts, langs de Weldaadbessen fruit-sappen-honing-producten kraam, wandelen we zo het Weldaadbessen terrein op…

Op weg naar de naar de blauwe bessen gaarde loop je langs aardbeien, frambozen, bramen, pruimen en appels aan beide kanten. In de verte zie je de natuurlijke poort naar de blauwe bessen gaarde…

Onder de groene poort door, kom je aan bij rijen met blauwe bessen struiken en blauwe bessen plukkers die hun best doen om de emmertjes te vullen.

Ook Nebi van EMwinkel.nl was een groot deel van de dag te vinden tussen de blauwe bessen struiken. “Heerlijk! Even ontspannen…” Om uiteindelijk meer dan 6 kg bessen geplukt te hebben! In de verte zijn de andere plukkers te zien. Tijdens het drukste moment bevonden zich wel ruim 40 plukkers in de vruchtenlanen van Weldaadbessen.

Chafia laat trots haar emmer met blauwe bessen zien. Ze zegt de grootste bessen te hebben gevonden en geplukt.
Verstopt in de hoeken van het terrein bevinden zich de bijenkasten met de inheemse zwarte bij, die helpen bloemen van de vruchtengaarde te bestuiven. In de korf links bevindt zich een verse zwerm, die Auke de dag ervoor had geschept.

Ineke Vonk had tijdens de dag voor heerlijke hapjes en drankjes gezorgd zoals: ‘homemade’ taarten en cakes, raw-food balletjes, overheerlijke zelfgemaakte zevenblad-pesto (die op de foto linksboven wordt gesmeerd en gegeten), gedynamiseerd water met aardbeien en munt en natuurlijk zorgde zij voor heerlijke thee en koffie. Bedankt!
Simone en Harmke van Agriton zijn ook langsgeweest en boden ter promotie van Bokashi maken nieuwe, speciale “We love Bokashi” schorten aan. Op de foto dragen Sattwa, de voorzitter van de EM Vereniging, Dennis (EMwinkel.nl) en Marc (www.marc-o-biotica.nl) de schorten met vreugde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *