Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Bokashi op Taribush Kuna festival 2018

juli 26 @ 08:00 - juli 29 @ 17:00

Ook dit jaar gaat Marc-o-biotica (Marc van der Zalm) in samenwerking met Agriton organisch afval  inzamelen op het Taribush Kuna festival in Dwingeloo (Dr.).

En er wordt weer eten voor de vrijwilligers gekookt met biologische producten gekweekt op de Bokashivan Taribush Kuna festival van vorig jaar.

Bij de verschillende Foodtrucks worden schillen, voedselresten en natuurlijk een grote hoeveelheid koffiedrap ingezameld. Dit wordt direct verwerkt tot Bokashi door het te mengen (enten) met bokashi-starter. Door dit luchtdicht te verpakken zal het fermentatie proces meteen opgang komen.

Na twee a drie weken is de Bokashi klaar om te verwerken in de moestuin.

Een perfecte basis voor de kweek van groenten voor Taribush Kuna 2019.

‘Fermenteren is het nieuwe composteren. Marc legt je uit hoe je keukenafval kan fermenteren, om hier Bokashi mee te maken. En hoe deze Bokashi te gebruiken in de moestuin. Verder krijg je uitleg hoe de mens effectieve micro-organismen (probiotica) kan inzetten voor een gezondere huis, lichaam en milieu. Een Bokashi emmertje is een bijzonder emmertje dat gelijk je groente tuin en fruit afval omzet in gezonde voedingstoffen voor de planten in je tuin.’

Lees meer over het programma en routebeschrijving.

Donderdag 26 t/m zondag 29 juli – Lheebroek 30a in Dwingeloo

Bokashi, groener kan het niet!!!

Gegevens

Begin:
juli 26 @ 08:00
Einde:
juli 29 @ 17:00
Website:
https://www.marc-o-biotica.nl/bokashi-op-taribush-kuna-festival-2018/

Locatie

Taribush
Lheebroek 30a
Dwingeloo, Nederland
+ Google Maps