EM en virussen

      Geen reacties op EM en virussen

Handen en mond

EM vereniging Duitsland heeft onderstaand bericht samengesteld en EM vereniging Belgie heeft het voor ons vertaald! Wat een mooie samenwerking!

Spuit EM-A/MicroFerm (puur of 10% verdund met water) op je handen en wrijf het vocht in. Spuit als preventie in de mond een paar keer op de binnenkant van de mond, zodat de slijmvliezen volledig bedekt zijn. Het zou goed zijn deze toepassing elke dag vaker uit te voeren. Hoewel we geen keelmeetgegevens hebben, lijkt het ons de meest verstandige manier om de virussen direct in de keel te inactiveren en te voorkomen dat ze het lichaam binnendringen.

Herhaal dit voordat u het huis verlaat en nadat u bent teruggekeerd als een effectieve preventieve maatregel. Het meerdere malen besproeien van kleine hoeveelheden EM is effectiever dan het slechts eenmaal te gebruiken.

De met water verdunde EM kan best niet langer dan een dag in de spuitfles blijven, met uitgezonderd in een vacuüm vernevelflacon waar de verdunning langer goed blijft.

U kunt zowel kant-en-klare EM-producten gebruiken als Microferm en Wipe&Clean als de “EM-A” (A=Actief) die u zelf heeft gefermenteerd.

EM in de dagelijkse voedselinname

De melkzuurbacteriën, gist en fotosynthetische bacteriën in EM en hun tijdens de fermentatie gevormde stofwisselingsproducten zorgen voor een goede darmflora en daarmee voor een goed functionerend immuunsysteem als het beste wapen tegen virusaanvallen.

EM-gebruik in huis

Het besproeien van verdunde EM in het hele huis is zeer nuttig, niet alleen in virustijden (verdunning van ca. 10-20% EM met water).

Een luchtbevochtiger met EM wordt ook aanbevolen. Op deze manier wordt de lucht in de ruimte continu opgewaardeerd met EM en helpt het de regeneratieve kracht van het menselijk lichaam te versterken. Je wassen en het reinigen met de microbiële reinigingskracht van EM komt dit doel ook ten goede.

Het is nu ook algemeen aanvaard dat wie in een huis woont dat gebouwd is met EM, minder verkoudheid of griep krijgt, enz.

EM-keramiek in het drinkwater

In principe is het raadzaam om uw eigen slijmvliezen vochtig te houden tijdens virustijden. Je kunt de kwaliteit van de dranken verbeteren met EM-keramiek. In verschillende kweekexperimenten werd EM-keramiek onder de petrischaal geplaatst en hebben ze gemerkt dat de microbiële belasting sterk werd gereduceerd en de aangroei van virussen en kankercellen werd aanzienlijk onderdrukt.

Conclusie

Veel dominante positieve (probiotische) micro-organismen, verspreid in de leefomgeving, bieden een goede ondersteuning bij de verdediging tegen allerlei soorten virussen.

Achtergrondkennis: Studies over EM en virussen

Iedereen die EM al lang kent, weet dat het in staat is om de verspreiding van virussen te voorkomen.

Niet voor het eerst is onze maatschappij hulpeloos tegen een virusepidemie.

Op de website www.emrojapan.com rapporteerde Prof Higa al in 2009 over de Mexicaanse griep, mond- en klauwzeer en het gevaarlijke H5N1-virus van de vogelgriep in 2011, en in 2014 rapporteert hij herhaaldelijk over positieve successen met EM bij het inperken van de influenzavirussen.

Daarnaast heeft de EMRO ons beschikbare studies over EM en virussen gestuurd. Het wetenschappelijk materiaal over EM en virussen is tot nu toe zeer schaars, maar we willen graag de informatie die we op dit moment tot onze beschikking hebben met u delen.

Mond en klauw zeer: Uit het rapport van 2011 over het H5N1-virus blijkt dat verschillende boeren in Korea verdund EM hebben gespoten in hun stallen, en in meerdere tests door het Veterinair Bureau is gebleken dat hun rundveebestanden negatief zijn getest op mond- en klauwzeer. Natuurlijk waren de officiële deskundigen, zoals we zo vaak zien, sceptisch over deze resultaten.

In een rapport van Hankyoreh Saranbang van 19 januari 2011 staat dat mond- en klauwzeer volledig is gestopt door het gebruik van EM.

Pluimvee: De eigenaars van pluimveebedrijven in Korea die EM verdund hebben gespoten, hadden even goede resultaten. Ze werden gespaard van de vogelgriep.

De EM-Research Organisation (EMRO) benadrukt dat dit deels te wijten is aan de lage PH-waarde. Virussen worden onmiddellijk inactief wanneer ze worden blootgesteld aan een PH-waarde van 4,0. Binnen 30 seconden worden virussen volledig inactief. Bij een PH-waarde van 4,5 gebeurt dit binnen enkele minuten en bij een PH-waarde van minder dan 3,5 stoppen virussen onmiddellijk met hun activiteit. Dit geldt voor alle soorten virussen – griepvirus, aids- en herpesvirus.

Vereniging voor Virologie: In een lezing van de Japanse Vereniging voor Virologie 2013 werden de antivirale effecten van EM gerapporteerd. Hier werd geëxperimenteerd met het herpes simplex virus, waarbij een 100-500-voudige verdunning van EM de infectie in minder dan een minuut kon onderdrukken. Zo zegt EMRO dat deze sprayoplossing het wassen van uw handen vervangt en dat u deze oplossing ook in uw mond kunt spuiten. Op de jaarlijkse bijeenkomst van de Japanse Vereniging voor Virologie in Yokohama in 2014 presenteerden de wetenschappers nog een test met EM. Het doel van de test was om aan te tonen dat EM niet alleen het herpes simplex-virus, maar ook het griepvirus kan inactiveren.

Microferm:Vooral in dierenstallen moet het gebruik van microferm een epidemische griep voorkomen. Het griepvirus (A/PR/8) werd verspreid in gemarineerde kippeneieren. De resulterende virusoplossing werd vervolgens gemengd met een verdunde microferm oplossing. microferm werd bereid met gesteriliseerd water en zoutoplossing en verdund in verschillende verhoudingen. Onverdund had het een pH-waarde van 3,3. Verdund 10.000 keer was de pH-waarde 5,3. De reactie in dit mengsel werd na een bepaalde tijd gestopt door toevoeging van een ijskoud DMEM-kweekmedium. Daarna werd de resterende virale besmettelijkheid gemeten en geëvalueerd.

De resultaten toonden aan dat een 100-voudige verdunning van microferm het influenzavirus gedurende de volledige 10 minuten onderdrukte (we nemen aan dat dit de geteste periode was). Een 1000-voudige verdunning vertoonde een evenredige onderdrukking. Er werd geen onderdrukking waargenomen in een tegenstaal waarin EM werd verhoogd tot een pH van 7,2 met een alkalische oplossing. Het kernresultaat van deze metingen toonde aan dat virusonderdrukking in principe bij een pH-waarde onder 4,3 plaatsvond.

Conclusie:
In principe zijn we van mening dat virusonderdrukking niet alleen te wijten is aan de zure pH-waarde, omdat we weten dat microbiële controle door EM mogelijk is, en we hebben nog veel meer voorbeelden uit de praktijk. Een vergelijkende meting met bijvoorbeeld appelazijn of citroenzuur in plaats van EM is helaas niet uitgevoerd door de Japanse Vereniging voor Virologie, zodat we dergelijke veronderstellingen op dit moment niet kunnen bewijzen of ontkrachten. Maar we kennen wel de voordelen van een gezond microbioom, de mogelijkheden van fotosynthetische bacteriën en de bevordering van antioxidanten door EM.

Er moet ook rekening worden gehouden met het feit dat EM in vloeibare vorm met het virus is vermengd. Op de menselijke huid komt zo’n zuivere vorm niet voor. Hier hebben we een heleboel andere bacteriën (meestal nuttige vormen) die zich mengen. We zien hier dus ook het bijkomende positieve effect van EM, dat bij gebruik op de mens of in het open veld de andere micro-organismen positief beïnvloedt.
 

Verdunning om thuis te spuiten

We weten dus dat hoe lager de pH-waarde, hoe effectiever EM is in de strijd tegen virussen. Ook al is dit effect niet alleen te wijten aan de pH-waarde.

Een 1:10 verdunning van EM (met een pH-waarde van 3,0) met water bereikt een pH-waarde van ongeveer 4,0, dus dit wordt aanbevolen voor het bestrijden van virussen, terwijl een 1:100 verdunning een pH-waarde van ongeveer 5,0 heeft. Deze cijfers zijn natuurlijk afhankelijk van de pH-waarde van uw eigen EMa.

Bereid EMa voor met een PH-waarde van 2,8-3,0

Als er 10%-15% meer suikerrietmelasse wordt toegevoegd tijdens de productie van EMa, kan zelfs een PH-waarde van 2,8-3,0 worden bereikt, schrijft EMRO. Deze zeer zure EM kan dan dienovereenkomstig worden verdund.

Virussen en Microbioom

Maar het is niet alleen de PH-waarde die essentieel is voor het indammen van de virusverspreiding. Verlaagde lichaamstemperatuur is een uitnodiging voor virussen, omdat het de immuniteit verlaagt, schrijft Prof. Higa in zijn rapporten. Virussen zijn temperatuurgevoelig en daarom breekt er koorts uit als er virussen in ons systeem zijn gekomen. Volgens Dr. Bircher, de kleinzoon van de uitvinder van Birchermüslis en genezer van de Spaanse griepepidemie, kunnen warme baden en sauna’s een antiviraal effect hebben (videolink in de lijst met bronnen).

Onze orthodoxe geneeskunde geeft al lange tijd antibiotica om verschillende ziekten tegen te gaan. Zelfs als de artsen de oorzaak niet kennen, brengt de toediening van antibiotica vaak een verbetering. Prof. Higa benadrukt in zijn rapport van 2014 dat men juist hieruit kan concluderen dat de meeste ziekten een bacteriële oorzaak hebben. Hij concludeert dat de oorzaak van een immuundeficiëntie in de meeste gevallen verband houdt met verontreiniging door schadelijke micro-organismen.

Overmatig gebruik van antibiotica is in de ziekenhuizen gestopt omdat er al veel te veel gemuteerde, resistente ziekteverwekkers in omloop zijn.

Een gezond microbioom, d.w.z. een gezonde darmflora, is de belangrijkste pijler voor de versterking van het eigen immuunsysteem. Het zijn immers de micro-organismen van onze spijsvertering die belangrijke vitaminen en enzymen produceren. Hier kan niet alleen de juiste voeding, stressvermijding, voldoende beweging, emotioneel evenwicht, maar ook de inname van EM als probiotica ons ondersteunen.

Engagement in Korea: Met EM tegen het COVID-19 virus.

De EMRO- Europa vertelde ons hoe EM in Korea wordt gebruikt tegen het COVID-19 virus.

Butan, in Gijang-County, Korea, meldde EMRO in haar laatste nieuwsbrief dat het Gijang-County Agricultural Cooperative Technology Center in Busan, een “milieubeschermingsactiviteit” uitvoert met behulp van EM om besmetting met COVID-19 te voorkomen. Aan de daar geproduceerde EM wordt citroenzuur toegevoegd en dit recept wordt gebruikt bij epidemieën. Hiermee wordt geprofiteerd van de kwetsbaarheid van het virus voor zure omstandigheden. Bovendien wordt EM daar dagelijks verspreid tot de virussituatie is afgenomen. Om het makkelijker te maken voor de bewoners om EM te bekomen, zijn er automatische vulmachines beschikbaar bij de Gijang administratie en sociaal centrum en bij twee gezondheidskantoren.

Op deze manier hopen we dat EM op grotere schaal wordt toegepast en niet alleen privé en in de landbouw wordt besproeid, maar misschien ook in gezondheidsinstellingen en verpleeghuizen.

Een samenvatting van mogelijke toepassingen van EM bij virusepidemieën hebben we hier samengesteld.

Plicht om te informeren:

Het gebruik van de hierin opgenomen informatie is op eigen risico. Het vervangt op geen enkele manier het onderzoek of de behandeling door een arts of een alternatieve behandelaar, geen diagnose en geen medicatie. Wij zijn niet aansprakelijk voor schade, van welke aard dan ook, die direct of indirect voortvloeit uit het gebruik van de informatie.

Referenties

https://www.emrojapan.com/living/74

https://www.emrojapan.com/living/32

https://www.emrojapan.com/living/91

    “Influenza virus inactivatie door effectieve micro-organismen gefermenteerde vloeistof (EM-1)” De 62e jaarlijkse bijeenkomst van de Japanse Vereniging voor Virologie, Yokohama, 2014

    EMRO-circulaire aan de partners en verenigingen van de EU van 12 maart 2020

    Video-interview Dr. Bircher – https://www.youtube.com/watch?v=3w7aONfIsQA

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *