EM-BESSENPLUK UITNODIGING

i_heart_em

weldaadbessen3

U bent welkom!
De pluk-kriebels komen weer op? Taartjes gegeten met de vraag: “waar komen die heerlijke vruchtjes toch vandaan? ” of “Wat is toch dat geheime ingredient?” Het laatste EM Bessenpluk festijn gemist? Vruchten inslaan voor de rest van het jaar om taartjes, smoothies, ijsjes en andere heerlijk versnaperingen te maken?
Op zaterdag 31 augustus bent u weer van harte welkom voor de heerlijke nazomerse EM Bessenpluk bij Weldaadbessen. Op deze dag kunt u rekenen op de met-EM-gekweekte aanwezigheid van: veel blauwe bessen, veel prachtige gele herfstframbozen en bramen (eindelijk…) !
En natuurlijk de EM vereniging, EM fans en de EMwinkel en het gemoedelijke nazomerse weer.
Nog meer redenen nodig? Vooruit dan maar…nog eentje.. iedere bezoeker krijgt van Auke Vonk een ananas-aardbeistekje mee naar huis! Auke heeft nog wel een tip gegeven: wie heel graag o.a. zwarte bessen en kruisbessen wil plukken, kan het beste deze eerste twee weken van augustus nog gaan plukken, want die zullen eind augustus van de struiken gevallen zijn.

Jippie! Lees snel verder voor een impressie van de laatste EM Bessenpluk dag.
juli2013_2
Impressie EM Bessenpluk festijn 20 juli 2013
Afgelopen 20 juli 2013 was het EM Bessenpluk festijn bij Weldaadbessen een groot succes! De wolken in de ochtend gaven even de illusie van een frisse, donkere en natte dag in opkomst, maar niets was minder waar. Om 10 uur begon het al, vroege enthousiastelingen verspreidden zich bewapend met bakjes, emmertjes, stoeltjes, zonnekleppen en goede moed over het terrein. Onder het genot van een natuurlijk groene omgeving, zacht weer, fluitende vogels en ontspanning van het lichaam begon de zoektocht naar de Weldaad van rode, witte, (eerste oogst) blauwe, zwarte en kruisbessen. Maar ook een kleine selectie aardbeien, gele en rode frambozen waren al gauw verdwenen in de mond of in het mandje. En de volle zon was er vanaf de vroege middag om de Bessenpluk de dag het originele zomerse gevoel mee te geven. De Weldaadbessen-winkel en de EMwinkel bij de ingang van het terrein werd een verzamelplaats voor ontspanning en het delen van: ervaringen, eten (sushi), EM brouwsels en natuurlijk zelfgeplukte vruchtjes (met de ananas-aardbei als primeur). Op de Effectieve Micro-organismen Facebook pagina vindt u diverse foto’s en filmpjes, van de dag zelf en de creaties met Weldaadbessen vruchten.
zie https://www.facebook.com/groups/effectievem/

juli2013_3
Om de hoek: Bamboe tuin Mei Chu:
Direct achter de Weldaad bessentuin ligt de weelderige bamboetuin Mei Chu. Zeker een bezoek waard met prachtig ruisende groepen bamboe, gecombineerd met graspaden, vijvers, brugjes, bamboe tuinhuizen etc. Teveel om op te noemen en een erg inspirerende tuin. De entree bedraagt € 5,- en wordt o.a.gebruikt voor hun projecten op de Filippijnen waar veel van de gebruikte bamboe vandaan komt.
www.meichu.nl
permacultuur
Leerschool Permacultuur, Goutum (Friesland, net onder Leeuwarden, zo’n 45 minuten rijden bij Weldaad bessen vandaan).
Sinds vorig jaar heeft de Leerschool Permacultuur de beschikking gekregen over een groot stuk oud maisland en heeft als doelstelling hier in volledige harmonie met de natuur o.a. een open speellandschap te ontwikkelen. Er dient veel hersteld te worden, en er wordt veel ge-experimenteerd: zo hebben ze inmiddels bokashi ingegraven van thuis verzameld keukenafval. Het is nog een open, vrij wilde tuin waar u onder begeleiding veel kunt zien, horen en vragen over het begrip Permacultuur. Hoe zij zich bezig houden met de natuurlijke groeiprocessen, ruilprocessen, groepsprocessen, etc. Kortom, terug naar eenheid en harmonie met de natuur.
Mocht u de tuin willen bezoeken, geeft u dit dan door aan Irma Abelskamp, info@leerschoolpermacultuur.nl Zij zorgen er dan voor dat er mensen zijn.
Gezien de reistijd er naar toe, kunnen we wellicht bij Weldaad een tijdstip afspreken om daarvandaan gezamenlijk te vertrekken?
www.leerschoolpermacultuur.nl

juli2013_1
Algemene informatie:
Behalve voor bezoek aan De Oerfloed – Permacultuurtuin, hoeft u zich voor deze dag niet aan te melden.

De EMwinkel verzoekt u een bestelling van tevoren te plaatsen (www.emwinkel.nl ), zodat zij die voor u mee kunnen nemen op de EM-dag, en u er zeker van kunt zijn dat al uw gewenste producten die dag aanwezig zijn.

De kosten van de bessen bedragen: 3 tot 4 euro per kilo en op deze dag krijgt u ook nog eens 10% korting over uw kilo’s geplukte vruchtjes.

U kunt u er niet bij zijn?
Geen probleem! De Effectieve Micro-organismen ontwikkelingen en ervaringen zijn te volgen in de Effectieve Micro-organismen Facebook groep:

ROUTEBESCHRIJVING:

Adressen:
Weldaad Bessentuin
Koningin Wilhelminalaan 6a
Wilhelminaoord

Bamboe en siertuin Mei Chu
van Naamen van Eemneslaan 5
Wilhelminaoord

Tips om mee te nemen:

• afsluitbare bakjes, emmertjes voor de bessen, opvouwkrukje
  • lunchpakket, drinken
  • regenkleding en laarzen, mocht het niet zo zomers zijn
  • zonnebrand, een zonnebril en een petje bij een prachtige zomerdag
  • schrijfschriftje + pen voor het verzamelen van alle informatie
  • iphone, ipad of camera voor de nodige momentopnames

Graag tot ziens op de EM BESSENPLUKDAG!

EM Vereniging Nederland
www.emvereniging.nl