EM-Actief als probiotica

      Geen reacties op EM-Actief als probiotica

Een veelgestelde vraag is: Kan EM gebruikt kan worden als probiotica? Hieronder vindt u ons antwoord:

Er zijn veel mensen die EM-Actief (zoals Microferm) oraal innemen ter bevordering van de darmflora met positief resultaat. Om een goede start te geven adviseren we om in het begin rustig te beginnen met de inname van EM-Actief. Het kan geen kwaad, maar uw lichaam zal eraan moeten wennen, vanwege het feit dat uw darmflora een nieuw balans moet vinden. Dus 1 eetlepel in de ochtend en 1 eetlepel in de avond, voor of tijdens de maaltijden, zal voldoende zijn voor de eerste paar dagen. Voor een kind gebruikt u een kwart van wat uzelf inneemt. Dit kunt u verdund of onverdund doen.
Als u merkt dat de EM-microcultuur u goed doet, kunt u zelf spelen met de hoeveelheid van inname. U kunt er nooit teveel van innemen. U kunt het ook aan het eten toevoegen tijdens het koken (de restjes blijven dan langer goed in de koelkast).
Het gemakkelijkst is dan om kant-en-klare geactiveerde EM (EM-Actief) aan te schaffen om mee te beginnen. Er bestaat Microferm (het pak met kraantje dat u, dit is de reguliere EM-actief, geactiveerd op basis van rietsuikermelasse) en Multitask (een verrijkte EM-Actief van Bio-Ron). Als u de smaak te pakken krijgt kunt u het ook zelf gaan brouwen 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *