Een verslag van de EM-X gold presentatie van Dr. Yoshimi Tanaka van 23 oktober 2015

Zeist 23 oktober 2015

De zaal in het kasteel Kerckebosch in Zeist is met ruim 70 mensen gevuld. Allemaal klaar om te luisteren naar Dr. Yoshimi Tanaka, onze leraar van de middag.

Jan van Arkel, organisator en uitgever van een reeks revolutionaire en idealistische boeken waaronder EM in de praktjik en het EM-X boekje, begint met een citaat van Teruo Higa, over het ontstaan van EM. Vervolgens verrast hij ons met een eigen toespraak, waarin te merken is dat ook hij zijn hart aan EM heeft gegeven. Dan verteld over de herziene versie van EM-X Over de genezende kracht van anti-oxidanten uit Effectieve Micro-organismen (EM) van Dr. Shigeru Tanaka. Niet te vergissen met onze Tanaka van deze middag.

Jan is klaar en Dr. Yoshimi Tanaka is aan de beurt. Hij ziet eruit als een bescheiden en vriendelijke Japanse man, met kort haar een brilletje, een glimlach en gekleed in een typische grijsblauwe Japanse outfit. Hij staat rechts van een groot scherm, waar de presentatie ondersteunt lijkt te gaan worden door een PowerPoint die in het Nederlands vertaald is.

De presentatie begint. Op het scherm zien we – van boven naar beneden- twee stipjes, een kruisje en een boogje. Dit is niet te missen. Dit is het gezicht van Nijntje, Nederlands grootste beroemdheid in Japan. Er wordt gelachen in de zaal. Een foto van twee Nijntjes volgt, deze blijken bij hem thuis te wonen. Een foto van een scheerapparaat volgt, om zijn tweede associatie met Nederland te tonen, het is geen gewoon scheerapparaat, nee, het is een Phillips scheerapparaat. Weer laat de zaal zich horen in de vorm van gegiechel.

Nadat het ijs gebroken is begint Tanaka te vertellen over zijn achtergrond. Hij draagt zijn ervaringen voor in het Japans. Een lange Nederlandse tolk, die op de eerste rij zit, vertaald simultaan, na elk aantal zinnen. Het is verbazend dat hij het onmogelijk te ontcijferen Japans kan vertalen naar Nederlands.

Hij is al jaren actief is in de geneeskunde, hersenziekte is zijn specialiteit, hij vertelt dat het veel moeite kost om het leven van de mensen te redden en hij wil graag mensen blij maken. Naast zijn werk in de geneeskunde is hij zich gaan verdiepen in andere dingen, waaronder spiritualiteit. Hij vertelde dat je met spiritualiteit sterker wordt en leert om pijnlijke plekken te kunnen aanraken. Ook heeft hij zich verdiept in de homeopathie. Hier heeft hij geleerd om mensen in hun geheel genezen. Om holistisch te kijken. Hij verteld dat dit zeer interessant was te leren.

De volgende slide is te zien. Hij gaat verder: “Als je in Nederland ziek wordt ga je naar de huisarts. Luister naar de stem van het lichaam, ofwel waarschuwingen. Leer goed naar deze stem te luisteren. De stem is niet altijd even prettig, maar erg belangrijk. Als we onze botten zouden breken en wij zouden het plezierig vinden zouden wij niets doen, gewoon doorgaan.

Daarom uit de stem zich op een pijnlijke wijze. Het symptoom is de stem die je verteld dat je iets moet doen. Voordat een ziekte zich voordoet zijn er signalen: buikpijn, je voelt niet lekker, je slaapt maar bent niet uitgerust. Je wordt verkouden. Verkoudheid is een teken van een zwakke weerstand. Er is iets wat de weerstand naar beneden brengt.

Symptomen geven niet op. Pijnstillers onderdrukken de symptomen, maar de symptomen komen terug. Zij geven niet op. Laten wij het daarom accepteren dat er een probleem is wat opgelost moet worden.”

Hij wijst af en toe naar het scherm en vertelt….

Klik hier om het uitgebreide verslag te lezen met diverse praktijk voorbeelden zoals EM-X Gold gebruik bij kanker, parkinson, reuma, fibromyalgie, ontstekingen etc.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *