Duurzaam Rasterhoff festival Sneek actief met Bokashi

Op zondag 9 september vindt voor de eerste keer, in het Burgemeester Rasterhoffpark aan de rand van Sneek, het Rasterhoff Festival plaats. Een duurzaam evenement met als hoofdthema: ‘Samen Bewust Duurzaam’. De stands, pleinen, activiteiten, workshops en de aanwezige lokale duurzame initiatieven zijn gericht op onderwerpen zoals Afval & Grondstoffen, Voedsel & Gezonde voeding, Natuur, Tuin & Openbaar groen, Samen Wel-zijn, Bewegen & Ontspannen, Vervoer, Bouwen & Wonen en Kunst & Cultuur. Het Festival is een onderdeel van Expeditie Grutsk & Grien.

Door het volgen van de kring-loop-route, op het terrein, komen alle thema’s voorbij. Diverse organisaties, bedrijven, bewonersgroepen, instellingen, scholen en overheden geven informatie, voorbeelden, producten en bovenal activiteiten. Kringlopen, samenwerken, activiteiten, voorlichting en gezelligheid lopen als rode draden door het prachtige natuurpark heen.

Bij het onderdeel ‘Wat leeft er in jouw tuin? Groei & Bloei’ kun je onze EMkraam vinden en kennis maken met Bokashi. Ook is er een workshop over Bokashi. Het festival zelf is ook actief met het fermenteren. Op het terrein staan twee Bokashi-containers waar bezoekers hun etensresten in kunnen deponeren. En alle foodtrucks helpen mee om hun organische resten in Bokashi-keukenemmers te verzamelen. Uiteindelijk zal de Bokashi van dit festival in de Dorpstuin van Heeg verwerkt worden.

Via de hoofdingang aan de Johan Willem Frisostraat mis je niets van het Festival. Het festival is van 10.30-19.00 uur in het prachtige Burgemeester Rasterhoffpark in Sneek. Lees meer op www.grutskengrien.nl

Bron: https://www.emnatuurlijkactief.nl/duurzaam-rasterhoff-festival-sneek-actief-met-bokashi/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *