Werkt diatomeeënaarde tegen overlast door de Eikenprocessierups?

Wij vroegen ons af of iemand ervaring heeft met het gebruik van diamatomeeënaarde tegen de eikenprocessierups (mail uw ervaring naar info@emvereniging.nl).

Diamatomeeënaarde is een volledig natuurproduct dat gebruikt wordt tegen overlast door kleine diertjes. 
Als je diatomeeënaarde onder de microscoop bekijkt bestaat het uit allemaal deeltjes van skeletten van de schelpdiertjes die op glassplinters lijken.

Nu veranderingen in het weer ook zorgen voor een onnatuurlijke toename van last veroorzakende kleine beestjes wordt meer en meer Diatomeeënaarde ingezet als natuurlijke bestrijder; bijvoorbeeld bij zilvervisjes, slakken, pissebedden, vliegen en ook luizen bij kippen en huisdieren.
De huid van deze diertjes raakt beschadigd door de scherpe deeltjes en daarnaast krijgen ze een chronisch vocht tekort.
Dit is ook waarom dieren in het zand rollen wanneer ze van deze lastpakken proberen af te komen. Zand bevat net als diatomeeënaarde veel silicium maar vanwege de zeer fijne structuur van de diatomeeënaarde werkt dit beter en kun je het gericht inzetten.

Primeur op de EM-dag: vanaf komende zaterdag 13 juli 2019 op de EMbessenplukdag bij Weldaad bessen, Wilhelminaoord, bieden wij een handige verpakking Diatomeeënaarde aan: een spuitflesje voor praktische verspreiding van de fijne aarde.
Overal toepasbaar, binnen en buiten, bij planten en dieren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *