Category Archives: Gezondheid

Toverdrank

      Geen reacties op Toverdrank

BRON: ODE.NL (nu de Optimist) | Auteur: Marco Visscher | 64 maart 2004 issue Een uniek mengsel van bacterien en gisten is de basis voor een natuurlijk drankje met opvallende geneeskracht. EM-X is een Japanse vinding met een buitengewoon sterke anti-oxidatieve werking. Het drankje heeft een wonderlijke werking bij allerlei ziekten en kan ook preventief worden gebruikt. Om de veelbelovende claims niet van… Read more »

Opbrengst actie borstkankeronderzoek

      Geen reacties op Opbrengst actie borstkankeronderzoek

De actie voor het onderzoek door Professor Khalida Usmani in Pakistan naar de toepassing van EM-X bij borstkankerpatienten heeft het enorme bedrag van € 2.500,00 opgebracht. In het voorjaar is de actie door Dick van der Maat op de EM-dag gestart naar aanleiding van het 10 jaar toepassen van EM op zijn Japanse Esdoorn Kwekerij (www.dvandermaat.com) in Boskoop. Op gehele… Read more »

We’re one-tenth human - Rest of the body is a swarm of foreign microbes

By: Robert S. Boyd WASHINGTON—Scientists are beginning a large-scale effort to identify and analyze the vast majority of cells in or on your body that aren’t of human origin. Only about 10 per cent of the trillions of cells that make up a person are truly human, researchers say. The other 90 per cent are bacteria, viruses and other microbes… Read more »

De Volkskrant: Bacteriedrankje helpt weerstand

AMSTERDAM – Nederlandse onderzoekers zien een activering van het immuunsysteem na het innemen van een bacteriedrankje. Bacteriedrankjes activeren het immuunsysteem, blijkt uit Nederlands onderzoek dat is gepubliceerd in het Amerikaanse tijdschrift Proceedings of the National Academy of Sciences (PNAS). Het is voor het eerst dat zo’n effect op moleculair niveau is gemeten. Onderzoekers van het Top-instituut Voeding in Wageningen en… Read more »

Parool: Bacteriedrank helpt toch wel

      Geen reacties op Parool: Bacteriedrank helpt toch wel

Fabrikanten van drankjes als Actimel, Vifit en Yakult beweren al jaren dat hun producten een gunstige werking kunnen hebben. Foto ANP/Koen Suyk AMSTERDAM – Bacteriedrankjes lijken toch een gunstige werking te hebben op het versterken van het weerstandssysteem. Hoogleraar microbiologie Michiel Kleerebezem vond als eerste aanwijzingen dat probiotica, zoals de bacteriedrankjes heten, via chemische processen invloed hebben op het immuunsysteem…. Read more »

De werking van EM micro-organismen wetenschappelijk aangetoond!

Prof. Higa, de uitvinder van EM Effectieve Micro-organismen, zegt het al 20 jaar. De EM micro-organismen hebben een enorm effect omdat zij andere micro-organismen meekrijgen in hun manier van functioneren (fermenteren in plaats van afbreken/bederven). Zo kunnen 5% goede EM bacteriën 90% ‘meelopers’ mobiliseren. Onderzoekers uit Engeland en Zwitserland hebben nu hetzelfde ontdekt: “darmbacteriën praten met elkaar. Probiotica bacteriën hebben… Read more »

Nieuw schoonmaakmiddel tegen ziekenhuisbacterie

‘Gezonde’ bacteriën verdringen ‘slechte’ en zorgen voor spectaculair resultaat LOKEREN/LOMMEL – Een bedrijf uit Lommel heeft nieuwe reinigingsmiddelen ontwikkeld in de strijd tegen de ziekenhuisbacterie. Een grootschalige proef in het AZ van Lokeren bewijst dat deze middelen zorgen voor een forse daling van het aantal aanwezige ziekenhuisbacteriën. De resultaten van de maandenlange tests met de ‘PIP Healthcare’-schoonmaakmiddelen van Chrisal uit… Read more »