Buurthuis Elto Den Helder – aanleg fruittuintje met Bokashi

Verslag van Buurthuis Elto over het aanleggen van een fruittuintje voor de bewoners van de Lupinestraat:

Wat hebben we gisteren een leuke middag gehad met onze wethouder, Trees van der Paard, wijkconciërge Netty Kolsteeg, de mannen van gemeente, twee man van Tuincentrum Den Helder, de bewoners en ons eigen ploegje. We hadden er prachtig mooi zonnig weer bij.

Allereerst kwamen de mannen van de gemeente ons fruitstruikjes en een appelboom brengen. Deze komen vanuit het Nieuwperspectief van gemeente. Want gemeente wil net als ons van Den Helder een eetbare stad maken. De mannen hebben ons zelfs nog even geholpen om er wat oude struikjes uit te halen.

Daarna kwam Tuincentrum Den Helder met twee man sterk ons een beukenhaagje brengen voor om het tuintje. Zij hebben ons heel veel goed advies gegeven en ook hebben zij helemaal belangeloos geholpen met de aanleg van het mooie beukenhaagje en het fruittuintje.

Van het agrarisch bedrijf Agriton hebben wij een grote zak met kant en klare Bokashi gekregen, dit omdat onze eigen Bokashi nog niet helemaal klaar is. Bokashi is een product gemaakt van organisch restmateriaal. Hiermee versterkt je het bodemleven. Het zorgt er bovendien voor dat er minder onkruid groeit. https://www.agriton.nl/bokashi/

Vele handen maken licht werk. Wij hopen dat de fruitstruikjes en de appelboom maar veel vrucht mogen dragen zodat bewoners hiervan de vruchten mogen plukken. Er is ons al beloofd door één buurvrouw dat zij een keer een lekkere appeltaart voor ons gaat bakken. Geweldig, wat een leuke mensen wonen er in ons Tuindorp.

Wij, van Ontmoeting in het Groen bedanken een ieder voor de geboden hulp.

Bron: Buurthuis Elto

ONZE BRON: https://www.emnatuurlijkactief.nl/buurthuis-elto-den-helder-aanleg-fruittuintje-met-bokashi/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *