Bokashi op We can change festival │ 22 sept │ Amsterdam

We werken al een tijdje samen met Natascha Hagenbeek van I can change the world with my two hands. Een mond vol, maar eigenlijk heel makkelijk te onthouden. Op zaterdag 22 september organiseert zij een festival waar Bokashi natuurlijk niet ontbreekt! Natascha vertelt:

Op ons terrein in Amsterdam West organiseren we het We can change festival. Laat je inspireren door kunstenaars en andere change-makers die vorm geven aan het thema duurzaamheid tijdens workshops en diverse activiteiten.

Zo maak je je eigen op zonne-energie rijdende autootje samen met Designathon Works en ontleedt en bereidt je ongewenste stadsdieren samen met de Keuken van het Ongewenst Dier. Samen met kunstenaar/florist Denise Collignon van Veld&Vaas maak je een mega oogstslinger van biologische bloemen en andere oogst uit de tuin. Bij Aarde&Co kun je in het Boeren Proef Lab het verschil tussen reguliere en bio-dynamische melk en tomaten proeven. In het RUIK Lab laat je je neus prikkelen door de verleidelijke geur van afval. In en rond het I can change Tuinkafe kan je augurken, salsa, honing en ijs van Amsterdamse bodem proeven en kopen.

Hoe tof zou het zijn als in elke buurt binnenterreinen worden benut om de stad gezonder en duurzamer te maken? I can change the world with my two hands werkt aan een blauwdruk. Sinds 2011 kunnen bewoners bij I can change groente, kruiden, bloemen en fruit komen oogsten, tuinieren, keukenresten inleveren voor compost en leren over het gebruik van regenwater. Om 13.30 en om 14.30 uur wordt er een rondleiding gegeven op het terrein. Rainproof en Natuur&MilieuTeam Zuid helpen je aan hands-on informatie over het Rainproof maken van je tuin. Agriton en Icanchangers leren je meer over thuis composteren.

De ingang naar het I can change terrein zit op de Jasper Leijnsenstraat 21. Het We can change festival is zaterdag 22 september van 13.00 tot 16.00 uur. Het gehele programma is te vinden op de website: www.icanchangetheworldwithmytwohands.nl

Bron: https://www.emnatuurlijkactief.nl/bokashi-op-we-can-change-festival-%E2%94%82-22-sept-%E2%94%82-amsterdam/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *