Bokashi bij De Duurzame Tuin bij TuinIdee | 26 feb t/m 1 maart Brabanthallen

Bij de stand van DeDuurzameTuin.nl kunt u bij TuinIdee kennismaken met Bokashi. Bokashi is het fermenteren van organische resten en is een duurzame manier om uw groenresten te verwerken tot een hoogwaardige voeding voor uw bodem.

Bokashi is het Japanse woord voor “goed gefermenteerd organisch materiaal”. De organische materialen worden luchtdicht verpakt. Zo kan een fermentatieproces plaatsvinden waarbij nuttige stofwisselingsproducten van micro-organismen ontstaan. Hiernaast bevat Bokashi veel energie en koolstof dat weer wordt opgenomen door planten. Net als bij zuurkool krijgt de Bokashi een hogere voedingswaarde dan met niet gefermenteerde organische stoffen. Bokashi kan zelf eenvoudig gemaakt worden met de Bokashi-keukenemmer. Na zes weken kan de Bokashi al worden ingegraven tussen de planten of groenten. Lees meer over Bokashi.

bannerDe Duurzame Tuin

De Duurzame Tuin is onderdeel van Willemstein Hoveniers. Sjaak Willemstein: ‘Bij onze werkzaamheden in de tuinen krijgt het milieu volop aandacht. Wij werken met biologische middelen voor het onderhoud. Bokashi en de Effectieve Micro-organismen (EM) passen daar uitstekend in. Zo wordt bij de aanleg van de tuin direct EM een bacterie- en schimmelcultuur in de grond aangebracht. Hierdoor wordt het bodemleven geactiveerd en kunnen de planten hun voeding beter opnemen. Daardoor zijn ze sterker en minder vatbaar voor ziekten en aantastingen’. Dat Willemstein Hoveniers met passie en professionaliteit uw duurzame tuin maakt, blijkt uit het feit dat hij is uitgeroepen tot de Duurzaamste Hovenier van Nederland. Verder is hij aangesloten bij NL-Greenlabel.

TuinIdee

TuinIdee logoOp TuinIdee presenteren steeds meer kwekers, fabrikanten, importeurs, hoveniers en speciaalzaken hun assortiment en vakmanschap. Naast de inspiratietuinen met zo’n 300 meeneem-ideeën ontworpen door Studio LandLab laten ook tientallen hoveniers zich van hun beste zijde zien met prachtige showtuinen. In het Tuinieren.nl Tuintheater zijn boeiende presentaties van bekende tuinspecialisten. Voor advies op maat kunt u terecht op het spreekuur in het Tuinlab en bij de meer dan 225 exposanten.

TuinIdee is van 26 februari t/m 1 maart 2015 in de Brabanthallen in Den Bosch.

Openingstijden
Donderdag 10:00 – 18:00 uur
Vrijdag 10:00 – 22:00 uur
Zaterdag 10:00 – 18:00 uur
Zondag 10:00 – 18:00 uur

Kijk voor meer informatie op www.tuinidee.nl.

Foto header: TuinIdee 2015

Bron: https://www.emnatuurlijkactief.nl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *