Blauwalg kan als biobrandstof voedselschaarste keren

Na een lange tijd, toch weer even wat blauwalg nieuws. grin

bron: http://www.tankpro.nl | Gepubliceerd op 17-01-2012 om 10:26

Blauwalgen kunnen dienen als basis voor de productie van biodiesel. Daarmee kan het omstreden voedsel telen (mais en tarwe) voor biobrandstof tot het verleden gaan behoren. Dat zeggen althans Braziliaanse onderzoekers.

Het kweken van voedselgewassen zoals tarwe en mais voor de productie van biobrandstof krijgt al jaren kritiek omdat het de voedselzekerheid in het gedrang zou brengen. Volgens het Wereldvoedselprogramma van de VN bijvoorbeeld is het toenemende gebruik van biobrandstof op zijn minst gedeeltelijk verantwoordelijk voor de stijging van de voedselprijzen waardoor het aantal mensen dat honger lijdt weer boven het miljard is gestegen.

Voordelen

Het gebruik van cyanobacterien die in blauwalgen voorkomen voor de productie van biobrandstof heeft voordelen want het is een goedkope grondstof waarvan grote hoeveelheden beschikbaar zijn. Er ontstaat daarom geen conflict met het voedselthema.

Cyanobacterien zijn bacterien die in staat zijn tot fotosynthese. Ze behoren tot de oudste levende organismen op aarde”, zegt Caroline Pamplona van de Universiteit van S

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *