5 t/m 7 oktober: openluchttuinbeurs op het historisch domein van Aywiers

Beste,

Graag nodigen we je uit om op vrijdag 5, zaterdag 6 of zondag 7 oktober naar de Openluchttuinbeurs op het historisch domein van Aywiers (7ha) in Lasne bij Waterloo te komen.

De essen van de Tuinen van Aywiers

De Tuinen van Aywiers heeft een mooi essenbestand van meer dan honderd jaar oud. Vanaf 2005 sloeg de essenziekte ook hier toe en zouden al deze majestueuze bomen moeten worden gekapt.

Omdat Geert Top in de Tuinen van Aywiers al meerdere jaren bezig is met het neutraliseren van diverse storingen, stelde men voor die essen en hun ziekte specifiek onder de loep te nemen…

Het resultaat kan je zelf in het eerste weekend van oktober gaan bewonderen tijdens een excursie!

Praktisch

Je kan er deelnemen aan de excursie met uitleg door Geert Top over het hoe en het waarom en de inbreng van EM bij deze ‘gerenoveerde’ essenbomen.

Elke dag om 11u (niet op vrijdag) en om 16u.
Duur: ongeveer een uur.

Spreektaal: Frans en Nederlands

Plaats van afspraak: de kleine ingangspoort van het domein (richting grote parkings).

Toegangsprijs van het domein voor de Opentuindagen: 10 euro/pp met een korting van 2 euro voor de leden/abonnees van de EM verenigingen van België, Nederland en Frankrijk.

www.aywiers.be

Tuinarchitect en professioneel EM-gebruiker Geert Top heeft in ons volgend nr  20 van het EM Magazine over het ontstoren en versterken van bomen een mooi artikel geschreven.

EM Magazine nr 20 is een speciaal extra dik nummer. De abonnees krijgen het nummer volgende week in hun brievenbus!

Nog geen abonnee?
Alle gegevens hiervoor kan je terugvinden op onze website via deze link

Bron: nieuwsbrief van EM Belgium